duminică, 19 noiembrie 2006

MADY BENSON


www.romani.co.uk



In memoria celei ce a fost Madalina Benson(19th November 1973 - 23rd of November 2002)



Madalina Benson, a incetat din viata in data de 23 Noiembrie 2002, la doar patru zile dupa ce implinise varsta de 29 de ani.
Sotul ei Andrew a cunoscut-o pe Madalina in 1998, in timpul vizitei sale in Romania. Pe atunci, imaginea Romaniei in afara purta inca amprenta dictaturii comuniste. Cu ajutorul Madalinei, Andrew a descoperit o altfel de Romanie, asa cum este ea, cu oameni simpli si cu traditii deosebite. In multe privinte, Mady a avut o viata destul de complicat, dar prin ceea ce a realizat, a ramas o persoana demna de admirat. A avut intr-adevar o personalitate puternica, stia sa se descurce in orice situatie si a mers intodeauna mai departe. Si-a finantat singura studiile universitare, a participat la concursul "Miss Romania", a fost membru in Consiliul de Industrie si Comert din Galati, orasul ei natal.
Cand a venit in Anglia, a pus bazele website-ului pentru comunitatea romaneasca de aici, iar in 2002 a fost invitata la Forumul Presei Romane de Pretutindeni, editie desfasurata la Bucuresti. " A fost intodeauna mandra de origine e, de faptul ca e romanca", spune Andrew. Pentru Mady, orice discutie in contradictoriu se incheia cu replica"Romania mea, si atat". "Era foarte legata de Romania, si m-a facut si pe mine sa ajung sa iubesc si sa apreciez tot ceea ce este legat de aceasta tara", povesteste sotul ei Andrew. "Prietenii romani sunt fantastici si apreciez poporul roman pentru ca sunt oameni cu un suflet cald, oameni deosebiti".
La 4 ani de la moartea Madalinei, sotul ei Andrew, incearca inca sa gaseasca raspunsuri pe care medicii nu i le-au oferit inca. "Trebuie sa intelegem de ce a murit Mady. Cineva asa de tanar ca Mady moare si tu nici macar nu stii de ce. E un sentiment de durere cumplita care ma urmareste si azi."
Mady a fost o femeie deosebita si nimeni din cei care au cunoscut-o n-au putut sa o uite. Sufletul ei cald si iubitor, personalitatea puternica si mai ales frumusetea ei unica ramane inca in amintirea celor care au cunoscut-o.

Azi Mady ar fi implinit 33 de ani. Sa ne amintim cu totii de ea si sa credem ca de acolo de unde e, priveste si vegheaza asupra noastra.

Niciun comentariu: